NE TREBA VAM TEST, NI POSJETA GINEKOLOGU: Evo kako brzo i lako da otkrijete da li ste trudni!

5 min read
0
708

Rana trudnoća se najbrže i najlakše otkriva uz pomoć testa. No, postoje suptilni znakovi koji odaju trudnoću, a najčešće su to bolne i otečene grudi, kao i umor..

Umor je najčešći znak rane trudnoće, a on je posljedica brojnih promjena koje se događaju u tijelu. Prve nedjelje su važne za razvoj ploda, pa je telo opterećeno do krajnjih granica. Ukoliko sumnjate na trudnoću, ne pokušavajte da se razbudite dodatnim šoljicama kafe – uradite test.

Mirisi koji vam nisu bili prijatni, poput mlijeka ili dima cigareta, postaće još odbojniji. Poznato je da već u najranijoj fazi trudnoće čulo ukusa postaje izrazito osjetljivo, čak i na najblaže mirise hrane, poput čaja. Ako vam zasmeta miris omiljenog parfema, možete da pretpostavite da ste trudni.

Osjećaj mučnine i povraćanje su sigurni simptomi rane trudnoće. Ako do sada niste posumnjali, vrijeme je da kupite test. Na svu sreću, mučnine prestanu nakon 12 nedjelja, ali neće ih nužno sve žene osetiti. Po pravilu, mučnina je pozitivna stvar jer povećani nivoi beta-HCG hormona upućuju na rast zametka.

Ako grudi počinju naglo da vam rastu i postaju bolne na dodir, to je često pokazatelj da ste trudne. Do te promjene dolazi u periodu od šest dana do 6 nedjelja nakon začeća. Bolne i osjetljive dojke su pre svega normalna i uvek prisutna pojava u ranoj trudnoći. Ako je žena trudna više puta, jačina ove pojave se može donekle razlikovati od trudnoće do trudnoće.

No, kako biste otkrili da li ste trudni postoji jednostavnom starom triku. Evo kako ga možete lahko izvesti. Potrebne su vam samo dvije čaše za urin. U jednu od čaša ćete mokritit, a u drugu staviti pastu za zube. Jako je važno da pasta za zube bude bijela. Poslije toga, dodajte istu količinu urina u drugu čašu gdje se nalazi vaša pasta za zube.

Oboje ćete potom miješati sve dok se ne dobije homogena smjesa. Sačekajte pet minuta. Ako se ne dese nikakve promjene, onda niste trudni, a ako je sadržaj u čaši pjenušav, odnosno ima plavičastu nijansu, to je jedan od znakova da ste trudni. novi.ba

Load More Related Articles
Load More By Aldina
Load More In ZANIMLJIVOSTI

Pogledajte i ovo

Često sanjate MAJKU ILI OCA: Pogledajte šta vam ti snovi žele poručiti!

Snovi su oduvijek intrigirali ljude, i pitanje da nam ono žele nešto poručiti. Ako često s…