(FOTO) RAT MU JE DJETINJSTVO PRETVORIO U PAKAO! Hasan samo želi svoje staro lice…

2 min read
0
462

Hasan al-Husein, iz sirijskog grada Hama, ima sedam godina. U napadima barel-bombama na ovaj grad, Hasan je zadobio opekotine na licu i cijelom tijelu. S obzirom na to da u Hami nema adekvatnu medicinsku podršku, njegova porodica je prešla u turski gradić Reyhanli, na granici sa Sirijom.

Otac Halid al-Husein ističe kako se nada da će njegov sin biti uspješno operiran, te da će jednog dana dobiti stari izgled. Priča kako je njihovo naselje bombardirano barel-bombama, te je tom prilikom poginuo i ranjen veliki broj komšija i rodbine.

“Nažalost, među njima je bio i moj sin. Napad je izvršen dok se igrao vani sa ostalom djecom. Nisam uspio svog sina prepoznati nakon što sam ga pronašao”, ispričao je otac.

Dodaje kako je sina vodi u više ustanova u Hami, no niko mu nije mgao pomoći.

“Prije devet mjeseci smo došli u Reyhanli. Tu smo se smjetili kod naše rodbine. No ono što trenutno najviše želimo jesta da naš Hasan ozdravi. Potrebna nam je pomoć”, kazao je otac.

Dodaje kako Hasan i danas ima jake bolove.

“Najveći problem je kada legne. Još uvijek ima opekotine na cijelom tijelu. Ne odgovara mu ni niska ni visoka temperatura. Molimo Boga da njegova patnja prestane”, poručio je otac Halid. (znanjejemoc.info)

Load More Related Articles
Load More By Aldina
Load More In VIJESTI IZ SVIJETA

Pogledajte i ovo

NOVI HIT – Dzango izdao svoju NOVU PJESMU koja će paliti noćne klubove: ‘Sexy mama’ (VIDEO)

Sinan Ahmetović (poznatiji kao Džango) rođen je 21.01.1973. u Zenici (Bosna i Hercegovina)…