(FOTO) LEKARI MISLILI DA NEĆE PREŽIVETI! Rođena je kao sirena, pogledajte kako izgleda ova čudesna devojčica!

2 min read
0
1,206

Samo, Milagros je u pomoć priskočio hirurg a ne prijatelji sa morskog dna.

Malena Milagros Keron rođena je u potpunom siromaštvu u jednom zabačenom selu na Andima. Na svet je došla sa retkim poremećajem, sirenomelijom, odnosno “sindromom sirene”, zbog kog su joj noge bile spojene od peta pa sve do intimnog područja.

Njene slike odmah su obišle svet i izazivale su čuđenje, ali i sažaljenje. Stopa smrtnosti je u ovakvim slučajevima ogromna, a lekari Milagros nisu davali skoro nikakve šanse.

– Obično bebe sa ovim stanjem umru u prva 72 sata po rođenju – kaže dr Luis Rubion, zahvaljujući kome je Milagros danas živa i zdrava i to sa razdvojenim nogama. To je čini jednom od tri slučaja u celom svetu gde pacijenti žive sa ovim sindromom.

Milagros je prošla mnogo operacija, čak 13 njih ali i transplantaciju bubrega 2012. godine. Ipak, dr Luis je sa svojim timom uspeo da joj razdvoji noge.

Sve to ne bi bilo moguće da operacije finansijski nije pomogla država, budući da je Milagrosina porodica izuzetno siromašna. Snimak u kome je po prvi put stala na noge pratio je svet, kao i njen polazak u školu.

Sa operacijama Milagros još nije gotova, iako danas živi gotovo kao svako zdravo dete. Problem je jedini u tome što je vrlo podložna svim infekcijama. A kada napuni 18 godina, estetskom hirurgijom biće joj ispravljeni kolena i polni organi.

Tada će, nadaju se, Milagros u potpunosti živeti sasvim normalnim životom, prenosi Žena blic. (znanjejemoc.info)

Load More Related Articles
Load More By Aldina
Load More In VIJESTI IZ SVIJETA

Pogledajte i ovo

NOVI HIT – Dzango izdao svoju NOVU PJESMU koja će paliti noćne klubove: ‘Sexy mama’ (VIDEO)

Sinan Ahmetović (poznatiji kao Džango) rođen je 21.01.1973. u Zenici (Bosna i Hercegovina)…